Ponuda i potražnja prijevoza
0.0/5 ocjena (0 glasova)

Zagreb transport show 2

Zagreb transport show


UVOD

Evo napokon, nakon nekoliko dana razmišljanja kako da ova reportaža izgleda, zaključio sam da je najbolje da što manje pričam (pišem), nego da stavim što više fotografija. Već sam na nekoliko mjesta na siteu spomenuo da nemam baš neki posebno kvalitetan digitalni fotić, stoga sam zamolio našeg dragog prijatelja i iznimno aktivnog sudionika galerije PINTERA, da nam pošalje njegove fotografije, što je on spremno i učinio. I zato vas evo prepuštam užitku...

slike...

KAMIONI

Naravno da smo tamo našli sve ljepotane koji se mogu vidjeti na cestama, a o njima daleko najbolje govore same fotografije.

slike...

AUTOBUSI

Moje najveće cestovne "ljubavi" - AUTOBUSI. Uz već spomenutu Setru, oduševio me i MAN sa hrvatskom premijerom Lions-a. Uz već uobičajeno krasne Mercedese i njihove inačice Eurostar, te vanjskim dizajnom atraktivne Scanie Irizar, šokirao me izostanak Neoplana. Nažalost, Mercedes je svoje modele izlagao u unutrašnjem prostoru, pa je svega jedna fotka iskoristiva.

slike...

OSTALO

Obzirom da je ovo bio i sajam prateće opreme u transportu, bilo je tu svega i svačega iz područja cestovnog prijevoza, ali i građevine. Ono što još svakako vrijedi spomenuti su prikolice, kojih je tu bilo zavidan broj izloženih primjeraka. Nadalje, nazočio sam i utrci spretnosti vozača hitne pomoći, policije i vatrogasaca. Jadan onaj tko kupi taj Ducato poslije njihovih vožnji. Eh, tu bih želio svakako spomenuti još jednu stvar. Bio sam uvjeren da ću na ovom sajmu vidjeti i nekoga tko će promovirati nova informatička rješenja u cestovnom prijevozu, no jedino su izlagali naši prijatelji iz njemačkog Timocoma. To je samo dokaz da još uvijek nema ljudi (čitajte: investitora) koji će prepoznati pravu korist primjene informatike i Interneta u cestovnom prijevozu, te da smo mi još uvijek usamljeni u ideji da bi Internet morao imati značajniju primjenu u transportu, iako sam uvjeren da ima još nas koji imamo dobre ideje, samo što nam ih, zbog iznimno velikih troškova, nemoguće predstaviti na jednom ovakvom skupu. Nadam se da će se i to promijeniti sljedećih godina.

slike...

I ZA KRAJ - HOSTESE

I na kraju, što ne znači i najmanje važno, moram se dotaknuti hostesa. Sve je to lijepo i krasno, vidjeti lijepu djevojku pored lijepog kamiona, ali mislim da su one potpuno nepripremljene na ono što ih tamo čeka. Naime, po mojoj slobodnoj procjeni 95% posjetioca su muškarci, a htjeli mi (muškarci) to priznati ili ne, nije moguće ne obratiti pažnju na sve te zgodne cure. No, iako shvaćam da je i njima dosta tih nekoliko dana da ih "mi" škicamo, imam dojam da se ipak ne bi trebale ponašati "uh, kak mi idu na živce", naravno čast iznimkama koje su zaista srdačne i ljubazne, iako ne i previše informativne. Mislim da bi tim curama ipak trebalo objasniti da su one tamo ne samo zbog dobrog izgleda, nego i da nekog potencijalnog partnera/kupca ili samo posjetioca, ljubazno upute na osobu koja može pružiti pravu informaciju ili jednostavno posjetiocu učiniti ugodno to vrijeme koje provede kod njih na štandu. Ovako smo na mnogim mjestima stekli dojam da nismo baš previše poželjni, odnosno pogled tipa "uf, evo još jednih koji će ovdje doći samo zbog nas". Da ne kažem kako su nam sve redom lupale "korpice" kad sam ih želio fotografirati za ovu reportažu. Ipak, na štandu Valvolina i MAN-a su nam izašli u susret i dozvolili fotografiranje i objavu. Eto, iskoristio sam priliku i rekao i o tome što mislim.

I za sam kraj, moram reći da sam u globalu prilično zadovoljan sajmom, iako nije bilo pretjerano izloženih noviteta, ipak se moglo jako, jako uživati u izloženim modelima i - hostesama.

Pozdrav, do sljedeće godine, kada se nadamo da ćemo i mi imati tamo štand, i to sa lijepom, srdačnom i ljubaznom hostesom!!!

slike...

PINTER (puno hvala na sjajnim fotkama) i nešto malo Mario
Mario Slaviček

Komentirajte

Ostavili ste komentar kao gost.