Ponuda i potražnja prijevoza
0.0/5 ocjena (0 glasova)

Prezentacija programa treninga sigurne vožnje TSV-Marani

Prezentacija programa treninga sigurne vožnje TSV-Marani


OTVORENJE I PROGRAM PREZENTACIJE

Dobio sam poziv poduzeća TSV-Marani na ovu prezentaciju i bez razmišljanja odlučio doći. I nisam požalio. Bilo je zaista zanimljivo i poučno.

slika...

Lijepo vrijeme. Miran put do Varaždina. Baš užitak.
Sve se događalo na prostoru AP Varaždina, obzirom da su oni i jedni od suorganizatora ove prezentacije. Otvorenje prezentacije kao i svako drugo otvorenje, 45 min pričanja. No dobro, svaki ovakav skup mora imati taj nezaobilazni dio. Naravno, bio je tu resorni ministar, gradonačelnik Varaždina, još poneka poznata faca, uglavnom iz političkog života, te "brdo" NAS novinara.

  Pa iako su neki iznijeli i vrlo zanimljive činjenice, neću vas time zamarati, idem odmah na ono najzanimiljivije, program prezentacije:
 • UVOD: Što je i čemu trening sigurne vožnje?!
 • START: Od čega se sastoji bazični/temeljni trening sigurne vožnje?!
 • Pokazna vježba 1: Kočenje u opasnosti sa i bez spojke - kočni put
 • Pokazna vježba 2: Kočenje pri brzinama 30/60/50 km/h - kočni put
 • Pokazna vježba 3: Kočenje na različitim podlogama - postupci
 • Neispravno bez ABS-a
  Ispravno bez ABS-a
  Ispravno s ABS-om
 • Pokazna vježba 4: Kočenje u opasnosti s izbjegavanjem prepreke
 • Neispravno bez ABS-a
  Pravilno bez ABS-a
  Pravilno s ABS-om
  Neispravno s ABS-om
 • Pokazna vježba 5: Vožnja zavoja
 • Pokazna vježba 6: Simulacija bočnog proklizavanja vozila
 • Zaključak i pozdrav direktora TSV-Marani - g. Mario Grbac
 • Press konferencija

slika

FOTOGRAFIJE

galerija...

PRESS KONFERENCIJA

slika...

Na press konferenciji je bilo zanimljivih pitanja. Meni je posebno bilo zanimljivo pitanje gđe. Dubravke sa Hrvatskog radija (voditeljica Konvoja) koja je postavila pitanje što je sa vozačima odnosno treninzima za gospodarska vozila. Trenutno nisu predviđeni treninzi za profi vozače, odnosno ja bih to rekao da nisu predviđeni treninzi na gospodarskim vozilima, ali su ovi treninzi definitivno potrebni i profi vozačima.

Naravno da se postavilo i pitanje o cijeni treninga, na što smo dobili duhovit, ali u potpunosti istinit odgovor: "Kao jedan blatobran osobnog vozila srednje klase..." No, za sve detalje oko cijena posjetite stranicu poduzeća TSV Marani.

Novinarima se dirljivim govorom obratio i predsjednik udruge stradalih u prometu.

Naravno, nakon pressice smo bili počašćeni prigodnim domjenkom, ali i kompletnim pranjem automobila u praonici AP Varaždina. Hvala!

DOJMOVI

Pa, sveukupni dojam je više nego pozitivan. Upravo je nevjerojatno kako je samo ta prezentacija djelovala na mene. Naime, svako malo se uhvatim u vožnji kako sjedim i vozim totalno u neskladu sa onime što sam čuo tamo i odmah se ispravim, stavim pravilno ruke na volan, prilagodim brzinu i sl... barem neko vrijeme. A da ne spominjem kako je u meni totalnu nevjericu izazvala činjenica da se preporuča češće korištenje spojke, no prezentacija je jasno pokazala da je to tako.

Nadam se da će se ostvariti i moja želja da prođem kompletan trening, kada ću moći na prijevoz.hr donijeti i detaljniji opis svih vježbi, rezultata, dojmova i svega što može biti zanimljivo pročitati i vidjeti.

A do tada, hvala gospodi iz TSV-Marani na pozivu na ovu prezentaciju, u nadi da ćemo realizirati dogovor oko mog sudjelovanja u jednom od budućih treninga

Mario

Komentirajte

Ostavili ste komentar kao gost.