Ponuda i potražnja prijevoza
4.3/5 ocjena (3 glasova)

POSJET TIMOCOMU

POSJET TIMOCOMU


POSJET I PREZENTACIJA

slika

iskoristio sam svoj privatan posjet Njemačkoj za posjet jednom od mojih prvih i najvećih klijenata od početka rada prijevoz.hr-a, TimoComu (službeno se zovu TimoCom Soft und Hardware GmbH, a ja ću ih u daljnjem tekstu zvati samo TimoCom)". Za one koji ne znaju, TimoCom je jedna od najvećih Internet burza prijevoza u Europi.
Obzirom da sam bio pozicioniran cca 60 km od Duseldorfa, bilo je dovoljno da krenem 1 sat prije dogovorenog vremena sastanka, oko 9.00 sati. Naravno, malo sam lutao, promašio pravi izlaz sa autoceste (jer ih Duseldorf ima priličan broj), a onda sam još trebao i "naviganje" mobitelom da ih pronađem. Ali bitno da sam ih pronašao.

Do sada sam imao sreće posjetiti mnoge inozemne tvrtke i mogu samo reći da sam ostao impresioniran, kao i u gotovo svima do sada; uredan, atraktivno uređen prostor, tehnološki vrhunski opremljeni, ljudi koji očigledno imaju puno posla, pomalo suzdržani, ali ipak srdačni i otvoreni za svaku vrstu razgovora. Imaju priličan broj zaposlenika sa područja bivše Jugoslavije, a mene je dočekala kolegica Daniela. Toliko puta smo se mailali i čuli, a evo napokon smo se imali priliku i upoznati.

Odmah su me odveli u sobu za prezentaciju, gdje smo prošli PowerPoint prezentaciju, kao i predstavljanje novog alata unutar softvera, tzv. TC eMap. O tom alatu nešto više u doljnjem dijelu ovo teksta. Tu mi je glavni domaćin, uz Danielu, bio g. Thesinga Christoph. Očigledno iznimno dobar poznavatelj cijelog procesa izrade softvera, kao i (svih) proizvoda TimoCom-a, dao mi je odgovore na mnoga moja pitanja, bilo komercijalne ili tehničke prirode. Usput se zahvaljujem Christophu na poklonu koji će krasiti moju kolekciju i zauvijek me podsjećati na ovaj posjet - dva promotivna kamiona u mjerilu 1:87 kakve ja skupljam. U jednoj od soba sam vidio i model kamiona veličine cca 1 m (njega mi nisu htjeli dati ) koji koriste po sajmovima. Pričali su mi da ima sve automatski što i pravi kamion, zvuk, signalizaciju, čak i automatsko prikvačivanje/otkvačivanje prikolice. Auuu, koje je to ludilo!

Nakon sobe za prezentaciju odveli su me u obilazak zgrade. Uredi, sobe za podršku, prodaja, sve je to više-manje slično kao i u mnogim uredima, ali jedno me posebno impresioniralo - soba za server. Tamo mi nije dozvoljeno fotografiranje. Ulazi se kroz blindirana vrata, naravno pod nekoliko šifara. Unutra sve vrvi od mnoge informatičke opreme, klimatizacije, mrežne opreme, a sve je savršeno osigurano. Osigurani su od svake provale, prirodne katastrofe, nestanaka električne energije (dizelski agregat koji se automatski pali), ma na sve se mislilo. Čak imaju i backup server na drugoj lokaciji.

I to je to. Sve skupa je trajalo 3-4 sata i nije mi žao "potrošenog" vremena, vidio sam zaista jednu odličnu organizaciju, a imaju sve što jedna kvalitetna softverska kuća treba imati: managment, prodaja, podrška korisnicima, administracija, kontrola, marketing, razvoj, tehnički odjel, računovodstvo.

Za kraj se posebno zahvaljujem Danieli koja mi je organizirala ovaj posjet, nadam se da ćemo i dalje ovako lijepo surađivati kao i do sada! Naime, u TimoComu kažu da sa bannera, kojim se oglašavaju na prijevoz.hr, imaju priličan broj posjetitelja na njihovu stranicu.

slika

PRESS MATERIJAL O TIMOCOMU

TimoCom TRUCK & CARGO: Vrata u Europu

Izjednačen odnos ponuda za teret i kamione - to je velika želja svakoga disponenta. Uz pomoć burze terata i tovara kao što je TimoCom TRUCK & CARGO taj san može postati stvarnost. Otpremnici i trgovci prijevoznici ovim alatom mogu poboljšati svoju dispoziciju na dva načina: Prvo svođenjem na najmanje rizik praznih vožnji i drugo optimacijom ravnomjernog iskorištavanja kapaciteta. Zbog toga se za vrlo kratko vrijeme isplati mala paušalna svota korištenja od mjesečno od € 85.

Burza tereta minimalnim utroškom vremena i troškova pomaže optimalno iskoristiti vozni park ili pomaže poslati terete na put uvijek prema ugovorenom terminu. Otpremnici i trgovci prijevoznici u TimoComu nađu pouzdanog partnera. Očigledno se brzo o tome sve saznalo u struci: Od stupanja na tržište u 1997. godini, broj kupaca se povećao na sada 17.000 (otprilike 46.000 korisnika), a tendencija raste.

Potencijalni korisnici TimoComa TRUCK & CARGO nikako ne moraju biti stručnjaci za AOP - računalo i pristup Internetu su dovoljni. Budući da je u prvom planu ‚ljubaznost' prema korisniku, glavna maska programa se ograničava na samo nekoliko dugmadi. Ponude su detaljno opisane, tako da potvrdni odgovor može uslijediti vrlo brzo. Dovoljan je telefonski poziv (ili email) i već se može zaključiti posao između kolega iz struke koji su se virtuelno sastali u burzi tereta. Kupci TimoComa vrlo to cijene, a ovdje je zastupljena svaka veličina od poduzeća od samo 1 čovjeka sve do velikih špedicija s nekoliko podružnica. To je vidljivo i iz permanentno rastećeg broja ponuda za teret i kamione: Trenutno dnevno aktualno stoji na raspolaganju 81.000 ponuda.

Zahvaljujući TimoComu susreću se transportni poduzetnici iz svih zemalja, tako da hrvatski kupci mogu uspostaviti izuzetno velik broj novih veza. Međunardni serviseri su tu za kupce uvijek na materinskom jeziku; u njemačkoj centrali na primjer su i serviseri za kupce koji govore hrvatski jezik. Osim u Düsseldorfu ima mjesta poslovanja i u Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj, Španjolskoj i Francuskoj, ekspanzija se nastavlja. Ukoliko nastaju problemi prilikom plaćanja transporta koji je posredovao TimoCom TRUCK & CARGO pomoći će odvjetnik TimoComa i njegov team.

Budući da se izuzetno cijene platforme koje rade u svim sistemima, burza tereta se prije nekoliko mjeseci proširila za integrirani kalkulacijski modul "TC eMAP". Uzimanjem u obzir želje kupaca, taj dodatni ‚tool' se sada mogao znatno proširiti u svojim funkciomalnostima. Najnovije je da se u okviru izračunavanja ruta mogu dodatno odrediti razni parametri; u to spada npr.: Izbor najkraće ili najbrže rute, davanje prednosti korištenju autoceste, isključenje određenih prometnih puteva, davanje prosječne brzine po tipu ceste. Odabrana ruta se iscrpno opisuje verbalno i grafički; informacije se mogu tiskati u različitim stupnjevima detaljizacije.

Bliže informacije oko burze tereta i tovara TimoCom TRUCK & CARGO, besplatnu četverotjednu probnu fazu burze kao i integrirani kalkulacijski 'tool' TC eMAP zainteresirani mogu dobiti kod hrvatskih servisera za kupce pod telefonskim brojem +49 (0)211-8826-2400 ili na Internetu pod www.timocom.com.

slika

TC eMAP

TC eMAP: Više od zemljopisne karte

Povodom Međunarodnog salona automobila IAA 2004 poduzeće TimoCom Soft- und Hardware GmbH (softver i hardver d.o.o.) je proširilo svoju transportnu i tovarnu burzu TimoCom TRUCK & CARGO® za još jednu uslugu: „TC eMAP“. To je jedan obračunski modul, koji je u potpunosti uklopljen u burzu i koji time klijentima TimoComa nudi veliku dodatnu korist. Ovaj modul omogućava korisnicima burze da si za svaku ponudu teretnog prijevoza kao i za osobno izabrane relacije prikažu dodatne informacije o troškovima i tijeku puta.

Rukovanje je tako jednostavno: Preko novog gumba u programu, korisnik može obračunati relaciju za svaku proizvoljnu ponudu teretnog prijevoza. Za svaku se državu izračunavaju kilometri putovanja po autocestama, kao i ukupna udaljenost relacije. Po potrebi, uz to postoji i mogućnost dodavanja etapa, u cilju optimiranja puta. Radi bolje predodžbe, odabrani se put grafički prikazuje na jednoj digitalnoj zemljopisnoj karti. Prikazanome isječku karte može se mijenjati veličina; ugrađena zoom-funkcija dozvoljava povećanje karte do razlučenja od 20 m. To se može postići kako klikom na gumb s lupom tako i obilježavanjem željenog isječka karte uz pomoć miša. Povećavanjem se mogu uočiti „Points of Interest“ (važna mjesta), kao na primjer benzinske postaje, moteli, restorani, hoteli, parkirališta, željeznički kolodvori, radione i slično. To disponentima olakšava detaljno planiranje puta. Osim toga, "TC eMAP" nudi mogućnost izračunavanja putnih i sporednih troškova (kao npr. cestarina) za odabranu relaciju. Na taj način u roku od nekoliko sekundi dobivate dobru osnovu za ugovaranje cijena s Vašim potencijalnim poslovnim partnerima.

Vaš kratak put do TC eMAP: Od 04.10.2004. g. "TC eMAP" stoji na raspolaganju svim TimoCom klijentima: Dovoljan je telefonski poziv ili e-mail poruka na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - i opcija je već slobodna za korištenje. Dodatni modul možete besplatno probno koristiti tijekom 1 tjedna. Tko nakon isteka ove probne faze želi brzo i jednostavno prikazivati tijek i troškove puta, te stoga i dalje namjerava koristiti ovu dodatnu uslugu, plaćat će za nju samo mjesečni paušalni iznos od 19.90 € za 1. korisnika, a od 2. korisnika pa naviše samo 17.90 € mjesečno po korisniku.

slika

Cristiana (novinarka iz Rumunjske), Boris (kolega s putovanja), Mario
Mario

Komentirajte

Ostavili ste komentar kao gost.